En esta página utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso y nuestra política de cookies.OK | Más información
cat | cas
Seguiu-nos en
Casal Cultural de Mollet del Vallès

Programació Viatges i visites


Ruta por los castillos de Catalunya: Castell de Castellcir
  • Ruta por los castillos de Catalunya: Castell de Castellcir
Diumenge 13 octubre

Farem la 10a Ruta pels Castells de Catalunya visitant el Castell de Castellcir, un castell romànic del terme municipal de Castellcir a la comarcadel Moianès, documentat desde l’any 1014 en els arxius de Sant Benet de Bages.

És un monument històric inscrit en el registre de Béns Culturals d’Interès Nacional del patrimoni català i per accedir-hi haurem de caminar uns 5 km aproximadament sortint del nucli antic de Castellcir, per la qual cosa recomanem calçat còmode per caminar aproximadament 1 hora.

Sortirem de Mollet en autocar i farem la visita matinal d’aquest castell tan peculiar, també anomenat Castell de la Popa, per la forma del penyal que li fa de base i li dóna un aspecte espectacular, per tornar a dinar a casa al migdia.
El castell es va mantenir en bon estat fins a principis del segle XX iestà format per les muralles, avui fragmentades, les restes de l’edifici principal i la Capella de Sant Martí de la Roca.
Tot el Castell de la Popa està aixecat sobre pedra, sense fonaments i una llegenda explica que l’edifici feudal té una sortida subterrània que dóna a una sortida uns quilòmetres enllà on hi ha enterratun xai d’or.

Inscripcions a Secretariadel Casal.
Preu aprox. 15€

Compartir
© 2011-2021 - El Casal, Rambla Balmes 2 08100 Mollet del Vallès | Telèfon i Fax secretaria: 93 593 11 74 - 690 216 302 |
email: secretariat.elcasal@gmail.com